Acasă Politic Ion Paduraru, alt candidat pentru sefia Guvernului moldovean

Ion Paduraru, alt candidat pentru sefia Guvernului moldovean

DISTRIBUIȚI

paduraru-timofti-300x201Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi seara, la orele 22.00, pe secretarul general al Administrației Prezidențiale, Ion Păduraru, candidat la funcția de premier, informează Radio Chișinău. Anunțul vine după o zi tensionată, marcată de proteste de stradă și după ce Partidul Democrat din Moldova (PDM) a respins solicitarea șefului statului adresată majorității parlamentare declarate de a reconfirma până joi, orele 21.00, semnăturile în susținerea repetată a lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier.

Președinția Republicii Moldova a explicat într-un comunicat că formarea unei majorități parlamentare noi trebuie sa fie asumată oficial, pentru ca ”alegătorul să poată identifica actorii politici cărora le revine responsabilitatea politică pentru actul de guvernare”.

Ion Păduraru este jurist, fost decan al Baroului de Avocați Chișinău și ministru al Justiției în cadrul guvernului condus de Ion Sturza, în perioada 12 martie – 12 noiembrie 1999.

PDM ar fi mers pe mâna lui Pavel Filip.

Păduraru: ”Nu voi forța Parlamentul!” – Păduraru, citat de deschide.md, a declarat că ”nu voi forța Parlamentul. Voi purta discuții cu fracțiunile parlamentare și în funcție de opiniile lor față de candidatura mea voi lua o decizie. Voi grăbi lucrurile astfel încât ședința Parlamentului la care să merg să nu fie mai târziu decât ziua de joi. – Să rămână timp pentru un al treilea candidat? – Păi da, să nu duc țara la anticipate. Voi recurge la toate pârghiile posibile ca acest lucru să nu se întâmple”.

Întrebat cum comentează primul val de reacții față de desemnarea sa, și anume faptul că lumea amintește despre numele său în autodenunțul lui Shor, de legături și relații de afaceri cu Vlad Filat și alte detalii care îi pun pata pe integritatea sa, premierul desemnat ne-a spus următoarele:

”Nu știu dacă pot plana asupra numele meu careva suspiciuni doar pentru niște declarații ale lui Shor. Cât despre averile mele, vreau să vă spun un singur lucru:  din 1992 până în 2012, adică îin 20 de ani am lucrat 1,8 ani la stat, in rest am fost un avocat prosper care mi-a asigurat venituri suficiente pentru un trai decent”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here