Acasă Anchete IPJ Ilfov/Percheziții la mafia țigaretelor

IPJ Ilfov/Percheziții la mafia țigaretelor

DISTRIBUIȚI

Peste 450.000 de țigarete depistate și 17 percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la domiciliile și sediile mai multor persoane fizice și juridice, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări.

La data de 30 iulie a. c, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, împreună cu polițiști operativi din cadrul subunităților de poliție de pe raza de competență, au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu 17 percheziții la domiciliile unor persoane și la  punctele de lucru ale unor societăți comerciale, de pe raza județului Ilfov (11) și municipiul București (6).

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 25 iulie 2019 – 5 aprilie a. c, persoanele bănuite au achiziționat țigarete provenite din contrabandă, care purtau timbre de acciză ale unor alte state, acestea fiind depozitate la anumite domicilii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, după care, le comercializau într-un centru comercial de pe raza județului Ilfov și în municipiul București, țigaretele fiind astfel vândute la prețuri mult mai mici față de prețurile practicate de comercianții autorizați.

În urma perchezițiilor au fost depistate peste 450.000 de țigarete, precum și suma de 20.000 de lei, acestea fiind ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov șapte persoane, pentru cercetări. În cauză, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de șase persoane.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. La activități au participat și polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 11 =