Acasă Interne IPJ Ilfov: Update/Cercetați pentru înșelăciune

IPJ Ilfov: Update/Cercetați pentru înșelăciune

DISTRIBUIȚI

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate mai multe sume de bani, contracte de prestări servicii și contracte de cesiune privind drepturi de autor, precum și alte înscrisuri, relevante cercetărilor.

Până la acest moment, 60 de persoane au fost audiate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

În fapt, în perioada martie 2019- septembrie 2021, 58 de persoane ar fi solicitat și obținut de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov diferite sume de bani, cu titlu de indemnizație, folosind în acest scop contracte încheiate în mod fictiv sau contracte de cesiune privind drepturi de autor, înscrisuri pe care le-ar fi încărcat  electronic pe platforma agenției respective.

În urma probatorului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar față de 17 persoane, pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la economic, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals înscrisuri semnătură privată, urmărirea penală fiind efectuată, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here