Acasă Editorial ISĂRESCU, ”OMUL DE SERVICIU”

ISĂRESCU, ”OMUL DE SERVICIU”

DISTRIBUIȚI

Din când în când, câte o casă de sondare a opiniei publice îl tot scoate în față pe guvernatorul Băncii Centrale. Atunci când trebuie mutată atenția de pe țintele principale, Băsescu, Ponta și Antonescu, Mugur Isărescu este numai bun să ”pice de serviciu”, fiind desemnat de câte ori este nevoie ”personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere”. Ultima oară, CSOP-ul comandat de PDL îl cotează cu 26% la capitolul încredere, înaintea lui Victor Ponta, Sorin Oprescu, Klaus Iohannis, Traian Băsescu, Crin Antonescu și Cătălin Predoiu.

Ca totul să fie cu sare și piper, în sondaj, cu peste zece procente sunt incluși și Mircea Geoană, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga și Elena Udrea.

Nu e un secret pentru nimeni că Isărescu a negat de fiecare dată eventuala sa candidatură pentru fotoliul de la Cotroceni, argumentânt că nu poate renunța la haina de bancher pentru cea de om politic. A încercat în 2000 și a obținut doar 9,5 la sută din voturi. Dar, atât Puterea, cât și Opoziția o dau înainte cu Isărescu, mutând centrul atenției pe un personaj căruia îi convine mult mai mult în actuala postură decât în poziția unui perdant din prima în cazul unei candidaturi la sfârșitul lunii decembrie 2014.

Cu ceva vreme în urmă, au existat informații că de Isărescu trăgea să meargă către Cotroceni chiar Victor Ponta, la îndemnul unor strategi din partid, numai că speculația a fost imediat demontată de întâiul bancher al țării.

Și totuși ce îi determină pe cei din spatele unor lideri de partide importante să o dea înainte cu Isărescu? La începutul anului curent, despre Isărescu se spunea că îl poate bate pe Victor Ponta într-o finală prezidențială. Apoi, era principalul favorit în fața lui Crin Antonescu. Toate datele erau comandate însă ba de Stânga, ba de Dreapta, preferându-se diversiuni de acest gen în locul unor candidați reali. Joaca de-a candidatura îl face, deocamdată, pe guvernator să zâmbească, pe cei din PSD să spere și pe cei din PNL să se sperie. Cel puțin acum. Peste câteva luni, mai vedem…

mana_care_scrie – Cătălin Dragomir

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here