Acasă Economie ISU Bucuresti – Ilfov mai face si fapte bune

ISU Bucuresti – Ilfov mai face si fapte bune

DISTRIBUIȚI

inundatiiMăsuri suplimentare de sprijinire a populației și a autorităților din județul Galați. MAI convoacă astăzi Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru a aproba ajutoare pentru populația sinistrată.

În continuarea acțiunilor de sprijinire a populației afectate de inundațiile din județul Galați, conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI a decis suplimentarea mijloacelor logistice care acționează în județul Galați, prin relocarea de motopompe și pompieri din cinci județe.

Astfel, după ce în cursul zilei de ieri în județul Galați au fost trimise forțe și motopompe din județele Ialomița, Călărași și Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani, astăzi vor ajunge în sprijinul pompierilor, polițiștilor și jandarmilor care acționează în localitățile inundate din județul Galați, astfel: De la inspectoratele de situații de urgență din județele Bacău, Buzău Călărași, Vaslui și București-Ilfov s-au trimis 3 motopompe de mare capacitate, 5 motopompe remorcabile, 25 motopompe transportabile, un camion și 75 de pompieri, iar de la ISU Brăila, Tulcea și București-Ilfov 3 instalații de potabilizare a apei.

Totodată, din dispoziția șefului DSU, comanda intervenției acțiunilor de  sprijinire a populației afectate din județul Galați a fost preluată de către un ofițer de conducere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care se află deja la fața locului.

Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviație a fost solicitat în sprijinul intervențiilor din teren în județul Galați, pentru a monitoriza și evalua zona afectată de inundații.

În cursul zilei de astăzi vor fi aprobate măsurile de sprijin a populației și a autorităților locale din județul Galați, prin trimiterea de ajutoare constând în apă, alimente de primă necesitate,  paturi, pături și saltele (necesare persoanelor evacuate în cursul zilei de ieri și care sunt cazate în spațiile puse la dispoziție de către autorități). De asemenea, se va aproba trimiterea în zonă a unei cantități de carburant necesară pentru acțiunile de evacuare a apei și pentru lucrările de restabilire a stării de normalitate. – foto – viatalibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here