Acasă Info Local ITM Ilfov : Amendă de 200.000 lei pentru lipsa contractelor de muncă

ITM Ilfov : Amendă de 200.000 lei pentru lipsa contractelor de muncă

DISTRIBUIȚI

Inspectorii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Ilfov au efectuat un control în domeniul transport alternativ de persoane, verificându-se modul de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă prevazute în Legea nr. 53/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Codul Muncii: muncă nedeclarată, încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, timp de muncă, repausul zilnic și repausul săptămânal, sărbătorile legale, plata drepturilor salariale și regulamentul intern.

Din verificarea dosarelor de personal prezentate de către un angajator, precum și a informațiilor obținute din aplicația informatică Reges, gestionată la nivel național de către Inspecția Muncii privind registrul electronic de evidență al salariaților, s-a constatat că un număr de 30 de persoane au prestat activitate fără a avea incheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă(la un singur angajator).

Fapta angajatorului, respectiv, primirea la muncă a celor 30 de persoane, contravine prevederilor art. 16, alin. 1 din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii republicată, cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție în conformitate cu prevederile art.260, alin. 1, lit.e din Legea nr. 53/2003-Codul Muncii republicată, cu modificările și completările ulterioare, angajatorul se sancționează cu amendă de 200.000 lei.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Inspectorii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Ilfov au efectuat un control în domeniul transport alternativ de persoane, verificându-se modul de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă prevazute în Legea nr. 53/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Codul Muncii: muncă nedeclarată, încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, timp […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here