Acasă Social ITM Ilfov: Campania de informare și conștientizare a angajatorilor

ITM Ilfov: Campania de informare și conștientizare a angajatorilor

DISTRIBUIȚI

Inspectia Muncii, prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă desfăşoara în cursul lunii februarie 2024 Campania Nationala de promovare a negocierii colective in intreprinderile mici si mijlocii, si pe tot parcursul anului 2024 Campania Nationala  de informare si constientizare a angajatorilor in ceea ce priveste respectarea prevederilor Legii 367/2022 privind dialogul social cu modificarile si completarile ulterioare.

Obiectivele  campaniilor:

1.Campania de promovare a negocierii colective in intreprinderile mici si mijlocii:

  • Promovarea negocierii colective in intreprinderile mici si mijlocii, plecand de la principalele beneficii ale negocierii colective pentru angajati/lucratori si angajatori,
  • Avantaje angajati/lucratori: mai multa justitie sociala, drepturi superioare privind conditiile de munca si de angajare, salariile, securitatea si sanatatea in munca, aplicarea principiului egalitatii de sanase si tratament, protectia suplimentara in exercitarea drepturilor legale, concilierea vietii profesionale cu cea de familie, locuri de munca si venituri mai stabile, o influenta mai mare la locul de munca si participarea la procesele decizionale.
  • Avantaje angajatori: asigurarea pacii sociale si a unui climat de munca favorabil performantei, productivitate si loialitate a personalului imbunatatite, participarea mai mare a fortei de munca la locul de munca, eficacitate si planificare bugetara, rezolvarea timpurie a litigiilor.

2.Campania de informare si constientizare a angajatorilor in ceea ce priveste respectarea prevederilor Legii 367/2022 privind dialogul social:

  • Informarea si constientizarea angajatorilor si a angajatilor/lucratorilor cu privire la legea dialogului social, act normativ recent care a suferit déjà mai multe modificari din partea legiuitorului, cu accent pe promovarea drepturilor individuale si colective ale angajatilor/lucratorilor si angajatorilor, conform Fisei suport atasata la prezenta.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, va continua acţiunile de verificare, respectiv de indrumare a angajatorilor in acest sens.

3 COMENTARII

  1. […] Inspectia Muncii, prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă desfăşoara în cursul lunii februarie 2024 Campania Nationala de promovare a negocierii colective in intreprinderile mici si mijlocii, si pe tot parcursul anului 2024 Campania Nationala  de informare si constientizare a angajatorilor in ceea ce priveste respectarea prevederilor Legii 367/2022 privind dialogul social cu modificarile si completarile ulterioare. […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here