Acasă Economie ITM Ilfov, despre cultura prevenirii

ITM Ilfov, despre cultura prevenirii

DISTRIBUIȚI

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă (SSM) pe 28 aprilie a fiecărui an, pentru promovarea la nivel mondial a prevenirii accidentelor şi a bolilor profesionale.

În acest an, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, 28 aprilie şi Ziua Mondială împotriva Muncii Copiilor, 12 iunie, sunt celebrate printr-o campanie comună, cu titlul ”Generaţia Securitate şi Sănătate”. Scopul acestei campanii îl constituie promovarea de acţiuni pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor tineri şi pentru oprirea muncii copiilor.

Conform statisticilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, la nivel mondial există cca. 541 milioane de tineri lucrători (15 – 24 ani), care reprezintă mai mult de 15% din forţa de muncă mondială. Aceste cifre includ şi 37 milioane de copii implicaţi în munci periculoase. În Uniunea Europeană, lucrătorii tineri suferă cu 40% mai multe accindente de muncă, având consecinţe grave asupra sănătăţii, decât lucrătorii adulţi cu vârsta peste 25 ani.

În urma analizei factorilor, care pot creşte vulnerabilitatea tinerilor faţă de riscurile legate de securitatea şi sănătatea în muncă, s-a constatat că cei mai importanţi factori sunt stadiul lor de dezvoltare fizică şi psihică, lipsa experienţei în muncă şi lipsa de instruire, conştientizarea limitată a pericolelor legate de locul de muncă şi lipsa de negociere, fapt ce determină tinerii lucrători, să accepte sarcini periculoase sau condiţii de muncă improprii.

La finele lunii trecute, ITM Ilfov a organizat o întâinire cu tema ”Îmbunătătiți securitatea şi sănătatea tinerilor lucrători”, la care au participat angajatori sau reprezentanţi ai acestora de pe raza judeţului Ilfov. În cadrul acestui eveniment s-a evidenţiat importanţa critică a îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii tinerilor lucrători, prin promovarea unor locuri de muncă sigure şi sănătoase pentru tineri, dar şi formarea unei culturi a prevenirii, anunță ITM Ilfov. Foto: Presagalati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here