Acasă Economie ITM Ilfov: O amendă în trei zile de control

ITM Ilfov: O amendă în trei zile de control

DISTRIBUIȚI

Având în vedere creşterea numărului de evenimente din ultima perioadă, în activitatea de construcţii, ca urmare a neluării măsurilor de securitate şi sănătate împotriva surpării de maluri, Inspectoratul Teritoroal de Muncă Ilfov a organizat acţiuni de control la şantierele de pe raza teritorială de competenţă unde se realizează lucrări de săpături, branşamente în reţele edilitare, cămine de vizitare, puţuri pentru fântâni, rezervoare îngropate, care necesită efectuarea de săpături.

Campania s-a desfăşurat în perioada 5 – 7 iulie 2017 şi a avut ca şi obiectiv genearal diminuarea consecinţelor negative, sociale şi economice, care derivă din nerespectarea prevederilor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, de către anjagatorii din domeniul construcţiilor. 

Inspectorii de muncă au verificat pe şantiere, existenţa şi utilizarea mijloacelor de protecţie colectivă împotriva surpării terenurilor – sprijinirii de maluri, pe întreaga înălţime a malurilor în zona de acţiune a lucrătorilor. Pentru nerespectarea acestei prevederi legale, respectiv lipsa asigurării malurilor, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale – avertismente şi o amendă de 7.000 lei. – sursa: ITM Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here