Acasă Economie ITM Ilfov: Organizarea și desfasurarea Saptamanii Europene de Securitate și Sanatate în...

ITM Ilfov: Organizarea și desfasurarea Saptamanii Europene de Securitate și Sanatate în Munca

DISTRIBUIȚI

In aceasta perioada se desfasoara la nivel european actiuni cu ocazia Saptamanii Europene de Securitate si Sanatate in Munca 2022 – tema fiind „Afectiuni musculo-scheletice (AMS)” sub egida Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca.  La nivel national, sunt organizate in cursul lunii octombrie seminarii in acest sens, Inspectoratul Teritorial de Munca Ilfov participand la actiunea organizata de Inspectoratul Teritorial de Munca Arges, in perioada 3-5 octombrie 2022.

Afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă. Acestea afectează milioane de lucrători din întreaga Uniune Europeană și presupun cheltuieli de miliarde de euro din partea angajatorilor. Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, dar este justificată și din punct de vedere economic.

Având în vedere că afecțiunile musculo-scheletice continuă să fie una din cele mai frecvente probleme de sănătate profesională din Uniunea Europeană, este necesară intensificarea eforturilor de informare şi conștientizare cu privire la prevenirea lor.

Campania europeana a fost promovata la nivelul Inspectoratului Teritorial de Munca Ilfov prin organizarea in zilele de 28 iunie 2022, 4 si 5 octombrie 2022 a unor sedinte de mediatizare, la care au participat reprezentanti ai angajatorilor din domenii de activitate unde există riscul apariției afecțiunilor musculo-scheletice precum si servicii externe de prevenire si protectie.

In cadrul acestor sedinte au fost purtate discutii cu privire la factorii de risc care pot duce la aparitia acestor afectiuni si masurile care pot fi utilizate de angajatori pentru prevenirea AMS.

S-au analizat factorii de risc, respectiv: factori de risc fizic și biomecanic; factori de risc organizațional și psihologic; factori de risc individual precum si masurile combinate pe care angajatorii ar trebui sa le utilizeze pentru a combate afecțiunile musculo-scheletice (configurarea locului de muncă; echipamente; sarcini; management; instituirea unei politici în domeniul AMS pentru a îmbunătăți organizarea muncii și mediul psihosocial la locul de muncă și promovarea sănătății musculoscheletice).

In cadrul sesiunilor organizate au fost inmanate persoanelor participante ghiduri si materiale informative, pentru a veni in sprijinul angajatorilor in activitatea de identificare si evaluare a  factorilor de risc si de instituire a unei politici în domeniul AMS pentru a îmbunătăți organizarea muncii și mediul psihosocial la locul de muncă și promovarea sănătății musculoscheletice

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here