Acasă Cultura Jandarmii la moaște

Jandarmii la moaște

DISTRIBUIȚI

În perioada 24 – 29 octombrie a.c., cu ocazia Sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, 250 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa la pelerinajul organizat la Catedrala din Dealul Mitropoliei. Pentru a acorda sprijin celor prezenţi la această importantă sărbătoare religioasă, jandarmii bucureşteni vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a pelerinajului, astfel încât timpul de aşteptare al credincioşilor să fie redus, să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

– cei prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;

– să respecte indicaţiile jandarmilor;

– să evite disputele sau altercaţiile verbale ori fizice cu diverse persoane;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în apropiere.

Totodată, Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la cele două procesiuni religioase care vor avea loc marţi, 24 octombrie a.c., începând cu ora 12.30, de la Catedrala Patriarhală, respectiv de la Catedrala Mitropolitană Sf. Spiridon Nou.

Pe parcursul desfăşurării activităţilor, Jandarmeria nu va face estimări publice ale numărului de persoane prezente, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informaţii. Foto Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here