Acasă Info Local Jilava se pregătește de alegeri

Jilava se pregătește de alegeri

DISTRIBUIȚI

 32 de localităţi din România se află în situaţia de a trebui să-şi aleagă un nou primar la mai puţin de un an de la alegerile locale din iunie 2016. Cauzele sunt diverse: de la ”migrarea” alesului într-o funcţie mai bună (deputat sau senator), până la cauze penale (condamnare la închisoare) sau naturale (deces).

Ministerul Afacerilor Interne a transmis pentru RomaniaTV.net lista localităţilor din ţară unde trebuie organizate alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, ca urmare a faptului că primarul ales pe 5 iunie 2016 nu mai este în funcţie.

Sunt 32 de localităţi (comune şi oraşe) aflate în această situaţie, însă ministerul nu a putut preciza o dată la care vor fi organizate alegeri în aceste localităţi. Potrivit legii alegerilor locale, ”în cazul unor alegeri parţiale, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 35 de zile înaintea votării”. Guvernul nu a stabilit o dată pentru organizarea acestora, astfel că localităţile sunt conduse în continuare de cei care au preluat sarcinile primarului, viceprimarii.

Cea mai mare localitate rămasă fără primar este Craiova, unde Lia Olguţa Vasilescu, aleasă cu un procentaj covârşitor (peste 60%), a părăsit primăria pentru un mandat de deputat obţinut în decembrie 2016 (între timp a fost numită şi ministru al Muncii în Guvernul Grindeanu).

În Ilfov există două localități und ear trebui să aibă loc alegeri pentru funcția de primar – Jilava și Dobroești -, însă pe listă apare doar Jilava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here