Acasă Info Local Jocurile PSD din CJ Ilfov

Jocurile PSD din CJ Ilfov

DISTRIBUIȚI

Mihai Barbu, vicepreşedintele social-democrat al CJ Ilfov, şi-a pierdut, începând de ieri, această funcţie. A fost prima adresă semnată (pe 24 februarie 2013) în calitate de preşedinte al PSD Ilfov de Gabriela Vrânceanu Firea Pandele. La şedinţa CJ Ilfov, desfăşurată joi, 28 februarie, a fost prezentată o adresă prin care consilierilor li se aducea la cunoştinţă decizia PSD de a-l exclude pe Barbu din partid şi de a-i retrage sprijinul politic.Potrivit unor consilieri judeţeni, deşi „neoficial existau tot felul de discuţii, anunţul a fost ca scos din joben”. Cu alte cuvinte, toate aranjamentele au fost făcute pe sub masă şi nu au dat posibilitatea cuiva să conteste sau să pună întrebări. „Ne-am trezit cu o hârtie şi nu am avut ce face”, relatează sursele noastre.

De remarcat că deşi şedinţa Consiliului Judeţean Ilfov a fost convocată pe hârtie încă 21 februarie, deci înaintea alegerilor din PSD Ilfov, instituţia nu a făcut public acest anunţ decât post-eveniment, adică pe 1 martie. Această „joacă” de-a transparenţa indică o complicitate generală la nivelul conducerii CJ Ilfov, astfel încât Mihai Barbu să nu îşi poată organiza în vreun fel apărarea sau să îşi facă propriile jocuri.

Mişcarea PSD de a-l elimina pe Mihai Barbu din Consiliul Judeţean este urmare a nemulţumirilor manifestate public de acesta în legătură cu strategiile partidului. La alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, Barbu a acuzat jocurile interne din partid şi a devoalat aranjamentele prin care PSD urmăreşte să controleze deciziile în Consiliul Judeţean.

Neînţelegând din vreme că politicienii români nu pun preţ pe loialitate şi principii, Barbu a căzut victima propriilor credinţe şi a plătit cu funcţia pentru acest lucru. Este de aşteptat ca în perioada următoare, tot prin jocurile de culise care au loc în această perioadă, şi soţia lui Mihai Barbu, Daniela, să  fie îndepărtată de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean ilfov, unde este inspector şcolar general adjunct.

Marbu Barbu este de multă vreme “duşman” pentru primarul oraşului Voluntari, Costel Pandele, cel care controlează tot ce mişcă în PSD Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here