Acasă Politic Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor: ”Acestor eroi le datorăm nu doar recunoștință...

Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor: ”Acestor eroi le datorăm nu doar recunoștință și respect, ci și continuitatea noastră pe drumul euro-atlantic”

DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 11 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații.

Iohannis: ”Astăzi, cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, cinstim și onorăm faptele de vitejie ale camarazilor noștri, care, prin profesionalismul, curajul și dedicarea dovedite în misiunile desfășurate în teatrele de operații, au făcut ca România și Armata României să fie atât de apreciate în întreaga lume.

În această zi specială, comemorăm eroii noștri căzuți la datorie departe de ţară, sub faldurile tricolorului românesc. Durerea familiilor care și-au pierdut fiii, soții, tații, frații în aceste misiuni de luptă nu va putea fi stinsă niciodată, însă ei vor rămâne veșnic în inimile noastre pentru sacrificiul lor suprem.

Acestor eroi le datorăm nu doar recunoștință și respect, ci și continuitatea noastră pe drumul euro-atlantic.

Avem obligația să îi cinstim, să le păstrăm vie memoria în inimile și rugăciunile noastre și să ne ridicăm la înălțimea idealurilor pe care, prin eroismul lor, le-au apărat.

Din păcate, dragi veterani, din cauza pandemiei de COVID-19, nu avem posibilitatea să fim împreună pentru a comemora această zi emblematică și să arătăm recunoștința pe care o purtăm eroilor noștri, dar gândurile noastre se îndreaptă în această zi spre toți Eroii Patriei noastre.

Mulțumesc familiilor militarilor care participă la operații desfășurate sub egida NATO, ONU sau UE în Angola, Afganistan, Irak, Bosnia și Herțegovina, Mali și Kosovo pentru sprijinul acordat celor aflați departe, care contribuie la afirmarea României în cadrul comunității internaționale.

Demni urmași ai valorilor fundamentale ale ostașului român – onoarea, demnitatea, disciplina și solidaritatea -, militarii noștri sunt veritabili ambasadori ai României, acolo unde interesele ţării o cer, fiind apreciați de comandanții şi camarazii lor din statele aliate și partenere pentru profesionalismul, dăruirea și spiritul de sacrificiu pe care le dovedesc la datorie.

Vă mulțumesc, dragi și bravi veterani, pentru tot ce ați făcut în slujba Patriei și a poporului român, vă urez multă sănătate și succes deplin în activitate”!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here