Acasă Info Local LA DATORIE

LA DATORIE

DISTRIBUIȚI

politia-romana-la-datoriePeste 37.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră vor fi mobilizați în ultima zi a anului pentru a asigura măsurile de ordine publică, inclusiv la cele aproape 150 de manifestări publice care vor fi organizate în noaptea de Revelion.

 Potrivit estimărilor, la aproximativ 40 dintre evenimentele publice programate pentru noaptea dintre ani, numărul de participanți ar putea ajunge până la 3.000, iar la 30 de manifestări numărul de participanți va fi chiar mai mare.

 Efectivele de ordine publică vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar și pentru combaterea infracțiunilor grave, obiectivul principal al MAI fiind creșterea gradului de siguranță al cetățeanului prin menținerea unui nivel ridicat de siguranță publică, așa cum s-a realizat în perioada Crăciunului.

 Având în vedere că în fiecare an, în noaptea de Revelion, foarte mulți cetățeni folosesc articole pirotehnice pentru divertisment, reamintim că acestea trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor și a bunurilor. Pentru a preveni incidentele cauzate de utilizarea articolelor pirotehnice, de la începutul lunii decembrie și până în prezent, structurile MAI au intensificat acțiunile de control, în urma acestora fiind confiscate peste 38 de tone de materiale pirotehnice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here