Acasă Info Local La Lipia va fi construit un pod nou. Liniile STB vor avea...

La Lipia va fi construit un pod nou. Liniile STB vor avea trasee deviate

DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi, 29 noiembrie 2022, traficul rutier și pietonal va fi restricționat pe DJ 101B, pe varianta ocolitoare DC 8- DC 21A, care tranzitează localitățile Balta Neagră și Micșunești-Moară. Devierea va începe din DJ 101B, de la intersecția cu DC8, din satul Lipia, și va continua spre Balta Neagră și Micșunești-Moară, apoi de la intersecția DC8 cu DC21A către satul Nuci, care reprezintă punctul de încheiere a devierii.

Aceste restricții sunt necesare întrucât Consiliul Județean Ilfov începe construirea unui nou pod, pe DJ 101B, km 39+276, peste râul Ialomița, în amplasamentului podului existent.

Lucrările sunt programate să dureze 18 luni de la ordinul de începere, iar pe durata execuției circulația rutiera va fi interzisă în amplasamentul lucrării, existând o deviere care va fi semnalizată.

DJ101B, drum județean cu o lungime de 47.4 km, leaga localitățile Periș-Țâncăbești-Vlădiceasca-Snagov-Gruiu-Nuci-Merii Petchii și traversează, la km 39+276, în sat Lipia, comuna Gruiu, râul Ialomița, pe un pod construit în anul 1971, cu două deschideri de 33.00 metri și o lungime totală de 71.95 metri. În stadiul actual, partea carosabilă pe pod are lăţimea de 9,10 metri și nu are prevăzute trotuare.

Noul pod, în varianta aprobată de CJ Ilfov va avea trei deschideri de 24 metri fiecare și lungimea totală de 78,3 metri.

Partea carosabila pe pod va fi de 7,8 metri, marginită de două trotuare denivelate, de 1,5 metri fiecare.

Lucrările ala noul pod presupun demolarea podului existent, devierea apei prin diguri de pământ și realizarea trotuarelor.

Devierea tranzitării rutiere și pietonale pe rute ocolitoare este obligatorie, lucrările pentru noul pod urmând să se realizeze cu închiderea totală a circulației pe tronsonul de drum specificat. Circulația va fi deviată pe rute ocolitoare, inclusiv circulația STB.

Prin urmare, autobuzele liniilor 409 și 447B vor circula temporar pe trasee modificate, începând de astăzi.

 Astfel, linia 409 va funcționa pe traseul de bază între Bucur Obor și localitatea Lipia, intersecţia DJ 101B/ Str. Malu Roșu, apoi pe un traseu modificat, pe ambele sensuri, pe Str. Malu Roșu, DC 8, Balta Neagră, DC 8, DC 21A, Nuci, DJ 101B, Merii Petchii, DJ 101B, terminal „Merii Petchiiʺ. În perioada devierii traseului, autobuzele nu vor mai opri în stațiile „Abator”, „Biserica Nuci” și „Calea București”.

Linia 447B va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Presei și intersecţia DJ 101B/Str. Malu Roșu, apoi pe un traseu modificat, pe ambele sensuri, pe Str. Malu Roșu, DC 8, Balta Neagră, DC 8, DC 21A, Micşuneşti Moară, DC 21A, Micşuneştii Mari. În perioada devierii traseului, vehiculele nu vor mai efectua stațiile „Abator”, „Biserica Nuci”, „Calea București”, „Primăria Nuci” și „Centru Medical”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here