Acasă Educatie La loc comanda

La loc comanda

DISTRIBUIȚI

Elevii vor intra, în continuare, la liceu chiar dacă nu obțin media 5 la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat, la 24 decembrie 2019, în Monitorul Oficial nr.1.036, Ordinul 5.532/11 decembrie 2019, care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5.
O altă modificare este eliminarea cuvântului admitere” din mai multe articole și înlocuirea sa cu repartizarea/repartiția”, iar școlilor li s-a dedicat o zi în calendarul admiterii pentru completarea fișelor elevilor în aplicația informatică.

Ordinul prevede o singură condiție pentru elevii care vor să urmeze liceul, la prima repartizare computerizată după Evaluarea Națională din vară: să fi susținut examenele Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a. Acest ordin de ministru modifică OMEN 4.948 din 27.08.2019 care fusese semnat de Daniel Breaz (ministru interimar al Educației) și care introducea media 5 la Evaluarea Națională ca o condiție obligatorie pentru ca elevii să se poată înscrie la repartizarea computerizată pentru admiterea în liceu.

Calendarul admiterii, potrivit Edupedu.ro, se modifică prin introducerea unei zile dedicate completării în aplicația informatică de către secretariatele școlilor, cea de 30 iunie 2020, a fișelor de înscriere ale elevilor care au susținut Evaluarea Națională. Până acum această înscriere avea loc în aceeași zi cu anunțarea ierarihiei la nivel județean a absolvenților de clasa a VIII-a, pe 1 iulie 2020. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here