Acasă Info Local LA MAI MARE…

LA MAI MARE…

DISTRIBUIȚI

foto BogdanSub deviza ”Protecție prin intervenție”, la 25 noiembrie a.c., în prezența subprefectului Romulus Cătălin Pantazi și a invitaților instituțiilor colaboratoare, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov ”Lascăr Catargiu” s-a desfășurat festivitatea de înaintare în gradul următor, înainte de termen, cu ocazia Zilei Naționale a României, a 101 subofițeri și trei ofițeri, în semn de apreciere din partea Ministerului Afacerilor Interne.

Ceremonia a început, firesc, cu intonarea Imnului de Stat și cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria jandarmilor care au căzut la datorie. Evenimentul a continuat cu prezentarea unui material documentar multi-media referitor la activitatea Jandarmeriei Ilfovene, sub deviza ”O forță pentru siguranța cetățeanului”. Pe un fond sonor bine ales, col. Bogdan Enescu, șeful Inspectoratului Jandarmeriei Ilfov, a reamintit secvențe din misiunile jandarmilor ilfoveni – menținerea ordinii publice pe întreg teritoriul județului cu prilejul diferitelor evenimente și manifestații, pază și protecție instituțională, pază la diferite misiuni, misiuni antitero, misiuni realizate împreună cu Poliția Ilfov, participare la misiuni de luptă în afara țării. De asemenea, a fost prezentat un scurt-metraj despre semnificația zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Diploma de Merit pentru o jandarmeriță

Ordinele de avansare în grad înainte de termen a celor 104 cadre militare din cadrul Jandarmeriei Ilfov au fost citite de col. Gheorghe Urecheatu, iar din partea general-maior dr. Mircea Olaru șeful Inspectorului General al Jandarmeriei Române a fost înmânată o Diplomă de Merit pentru Roxana Cojocaru Tomescu, plutonier adjutant, pentru rezultate deosebite obținute în domeniul sportului.

Subprefectul Romulus Cătălin Pantazi, și el absolvent de școală militară, i-a felicitat pe cei înaintați în grad și i-a îndemnat să slujească patria în continuare, așa cum au făcut-o până acum, întrucât ”astăzi, patria vă recunoaște meritele pentru modul în care ați servit-o”.

Col. Bogdan Enescu a mulțumit întregului colectiv de cadre din unitate pentru ”efortul și sacrificiile făcute, pentru modul exemplar în care și-a desfășurat și își desfășoară activitatea” și a reamintit faptul că Jandarmeria Ilfov este o structură a Ministerului Afacerilor Interne prezzentă în situația operativă pe toate palierele de acțiune, care se bucură de sprijinul ministerului, al autorităților județene și are parteneriate solide cu autoritățile locale și alte instituții care lucrează pentru asigurarea ordinii sociale. ”Nu trebuie uitat că gradul militar este un drept militar cu o însemnătate deosebită în cariera militară și că avansarea vine și ca o încununare a meritelor deosebite în activitatea profesională desfășurată de la avansarea trecută și până în prezent. Vă adresez cele mai sincere urări de bine, sănătate și vă doresc să aveți parte de cât mai multe avansări în carieră. Vă doresc Sărbători Fericite!”, a conchis comandantul Jandarmeriei Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here