Acasă Editorial La mâna președintelui

La mâna președintelui

DISTRIBUIȚI

Am depășit 4.000 de cazuri, iar epidemia de coronavirus nu dă semne că se va stinge prea curând. Noi restricții vor intra curând în vigoare, odată cu depășirea unor praguri de incidență, chiar dacă autoritățile fac tot posibilul să nu arate cifrele chiar atât de rău.

Nu suntem singurii, și alte țări se confruntă cu așa-numitul „val doi” al pandemiei, dar viața și activitatea economică își urmează cursul.

Cel mai așteptat eveniment al următoarelor luni a rămas acum (că tot sunt acum interzise nunțile, botezurile și alte evenimente private) alegerea parlamentarilor. După ce Curtea Constituțională a explicat de ce este în regulă ca deputații și senatorii să stabilească singuri la ce dată vor încerca să fie realeși, legea este acum la mâna președintelui.

Klaus Iohannis poate alege să retrimită Parlamentului legea privind organizarea alegerilor parlamentare sau să o promulge, dar scrutinul din 6 decembrie încă nu este bătut în cuie.

Dar șeful statului are treabă la Bruxelles în aceste două zile – liderii europeni se întâlnesc pentru a decide ce fac cu coronavirusul, dar și cu britanicii, după Brexit. Ce ar urma să hotărască șefii de stat sau de guvern în privința negocierilor cu Marea Britanie, aflăm de la colegii de la EURACTIV.com.

În același timp, comisarul european pentru buget vine la București pentru a lua pulsul guvernului român în privința viitorului buget al UE. – sursa: www.EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here