Acasă Info Local La Popești – Leordeni, ca de obicei

La Popești – Leordeni, ca de obicei

DISTRIBUIȚI

După o noapte furtunoasă…

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 județe și municipiul București pentru înlăturarea efectelor negative generate de vântul puternic, ploile abundente și vremea rea.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 59 atenționări și avertizări hidrometeorologice Cod Galben și Cod Portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide și creșteri de debite.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 62 localități din 17 județe (Argeș, Bacău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Neamț, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vâlcea).

Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale, pentru degajarea a 172 de arbori doborâți de vânt și pentru evacuarea apei din 13 locuințe, 8 curți și 5 subsoluri. De asemenea, intervențiile au vizat înlăturarea efectelor generate de cele 114 acoperișuri ale unor imobile afectate din cauza vântului puternic.

Cele mai multe situații de urgență s-au înregistrat în județul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 30 de copaci și pentru evacuarea apei din 10 locuințe și 3 subsoluri. Din cauza vântului puternic, au fost afectate parțial 105 acoperișuri de case și 5 acoperișuri ale unor blocuri.

De asemenea, în județul Harghita au fost semnalate probleme în 7 localități (Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Corbu, Băile Tușnad, Suseni și Bixad) și s-a intervenit pentru degajarea a 50 copaci căzuți.

Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, IGSU recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestărilor vântului puternic să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

La Popeşti – Leordeni, în judeţul Ilfov, de exemplu, ploaia torenţială, care nu s-a oprit câteva ore, a inundat curtea unui apartament aflat la parterul unui bloc.

“M-am trezit cu mizeria asta în curte. Am auzit că primarul nu are nicio treaba cu ce se întâmplă aici. Din cauza canalizării. Ploaia e trecătoare, dar canalizarea e sub orice critică. Dacă vrei să te muţi în Popeşti pe 40.000 apartamentul, asta se întâmplă”. Vecinii spun că au deja o senzaţie de deja-vu: ”Şi noi am fost inundaţi anul trecut. Foarte rău că am ajuns în situaţia asta”.“E foarte greu. La fiecare ploaie se inundă totul. Nu putem să circulăm, nu putem să mai parcăm”, spun localnicii, citați de Știrile Pro TV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here