Acasă Info Local La Snagov, impozitele și taxele sunt la nivelul lui 2021, ”aplicându-se doar...

La Snagov, impozitele și taxele sunt la nivelul lui 2021, ”aplicându-se doar o indexare cu rata de inflație de 2,6%”

DISTRIBUIȚI

Primăria Snagov anunță că din 5 ianuarie a.c. se pot plăti impozitele și taxele locale aferente anului 2022.

Impozitele și taxele locale au fost aprobate în ședința Consiliului local Snagov din data de 31 decembrie 2021, la propunerea primarului Mihai Anghel, cotele aferente acestora ”menținându-se la nivelul anului 2021, aplicându-se doar o indexare cu rata de inflație de 2,6%, calculată și comunicată de către Institutul Național de Statistică prin Comunicatul nr. 16/14.01.2021”.

Conform prevederilor art. 491 alin. (1) și (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, (1) ”în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. (2) Sumele indexate conform alin. (1) se aprobă prin hotărâre a consiliului local și se aplică în anul fiscal următor”.

Pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale până la data de 31 martie 2022 se acordă o bonificație de 10%, anunță Primăra Snagov pe pagina sa de Facebook. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here