Acasă Info Local La Ștefăneștii de Jos se plantează arbori

La Ștefăneștii de Jos se plantează arbori

DISTRIBUIȚI

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov, derulează, în această perioadă, activități de plantare arbori în pepiniera de la punctul de lucru din Ștefăneștii de Jos.

Arborii plantați (stejari, tuia și platani) vor fi folosiți ulterior pentru reamenajarea aliniamentelor stradale ce vor fi consolidate sau refăcute în cadrul lucrărilor de amenajare și modernizare a infrastructurii rutiere, care se desfășoară pe raza județului nostru.

Plantarea ulterioară se va face în funcție de necesitate, cu respectarea întocmai a indicațiilor tehnice specifice fiecărui tip de arbore și ținând cont de condițiile meteo.

Plantarea arborilor este o acțiune ecologică deosebit de importantă, cu impact și efecte benefice imediate asupra mediului: îmbunătățirea calității aerului, reglarea temperaturii, prevenirea inundațiilor, a secetei și desigur, îmbunătățirea aspectelor ce țin de estetica urbană, de peisagistică și amenajare în județul nostru.

Acest demers face parte dintr-o serie de acțiuni pe care Consiliul Județean Ilfov le derulează pentru creșterea calității aerului din Ilfov și îmbunătățirea vieții cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here