Acasă Economie Leafa medie în Ilfov, mai mică decât cea înregistrată la nivel național

Leafa medie în Ilfov, mai mică decât cea înregistrată la nivel național

DISTRIBUIȚI

În luna februarie 2021 câştigul salarial mediu brut a fost de 5.356 lei /persoană, cu 141 lei /persoană mai mic decât cel înregistrat la nivel național (-2,6%), iar câştigul salarial mediu net a fost de 3.312 lei /persoană, cu 53 lei /persoană mai mic decât cel înregistrat la nivel național (-1,6%), anunță Direcția de Statistică Ilfov.

Cele mai mari valori ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în “Servicii” (3.325 lei) și “Industrie și Construcții” (3.307 lei), iar cele mai mici în “Agricultură, silvicultură şi pescuit” (2.964 lei).

Faţă de luna ianuarie 2021 câştigul salarial mediu net la nivelul judeţului a scăzut, în preţuri comparabile, cu -1,6%, iar faţă de luna februarie 2020 acesta a înregistrat o scădere, în preţuri comparabile, cu -1,7%.

Câştigul salarial mediu brut lunar se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net şi alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câştigării în instanţă a drepturilor băneşti aferente anilor anteriori) la numărul mediu al salariaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + one =