Acasă Politic Lege anti-petarde pentru protejarea sănătății familiei și animalelor

Lege anti-petarde pentru protejarea sănătății familiei și animalelor

DISTRIBUIȚI

Am inițiat o lege anti-petarde, care restricționează comercializarea și folosirea petardelor prin prevederi exprese în legislație care dau dreptul polițiștilor locali să ofere sancțiuni, nu doar inspecției muncii, anunță deputatul Adrian Dohotaru.

Legea anti-petarde interzice vânzarea lor către minori, vânzarea făcându-se strict în locații autorizate în acest scop. Prin mărirea distanțelor față de zonele locuite și a intervalului orar în care nu pot fi folosite, ne vom putea bucura de Sărbători, ne vom proteja sănătatea familiei, mai ales a copiilor mici, în piețele publice ori acasă de zgomotul petardelor, consideră parlamentarul.

Totodată, prin adoptarea și implementarea acestui proiect legislativ ”protejăm și animalele de zgomotul excesiv. Proiectul de restricționare a comercializării și utilizării petardelor răspunde la solicitările a zeci de mii de români, din diverse petiții, a căror liniște și sănătate a fost pusă în pericol de petarde, mai ales la ultimele Sărbători, când fenomenul utilizării lor a luat amploare. De asemenea, m-am consultat cu Poliția Locală Cluj. Propriii mei copii s-au trezit de Revelion din cauza petardelor. Am auzit de la oameni din toată România că nu s-au putut bucura de sărbătoare în piețele din centrele țării din cauza petardelor. Multe altele au fost aruncate lângă blocuri, în parcuri, lângă alți copii, motiv pentru care imediat după Sărbători am lucrat la acest proiect legislativ”, declară Dohotaru.

Semnatari ai proiectului depus azi la Senat sunt, alături de Adrian Dohotaru, Oana Bîzgan (independentă), Horia Nasra (PSD), Nicușor Dan (independent, afiliat USR), Gabriel Petrea (PRO România), Cristian Ghica (USR), Petre Florin Manole (PSD), Cristian Seidler (USR), Alin Arsu (USR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here