Acasă Economie Legea bugetului de stat pentru 2019, înapoi la Parlament

Legea bugetului de stat pentru 2019, înapoi la Parlament

DISTRIBUIȚI

Iohannis: ”Cine a oprit PSD să facă investiții majore de acum doi ani?”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Președintele a atacat din nou PSD spunând, printre altele, că vrea ”să pună mâna pe rezerva de aur a țării și că ”apar peste noapte inițiative precum ordonanța lăcomiei”, căutând ”soluții extreme pentru a face rost de bani”.

Principalele declarații ale lui Iohannis:

– Decizia de azi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu doar imoral și prost, ci și neconstituțional.

– Nu voi comenta decizia CCR privind legea bugetului. Bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, bani pe care guvernul nu îi are în realitate, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

– Rămâne bugetul rușinii naționale.

– Cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, un guvern PSD-ist al imposturii și incompetenței, a croit un buget pe măsura sa. Pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, confirmat de instituțiile internaționale.

– Bugetul pune în discuție respectarea tratatelor internaționale, dar și a legislației în domeniu.

– Bugetul prezentat de PSD și votat de majoritatea PSD-istă a fost gândit pentru a servi intereselor unui grup restrâns.

– PSD urmărește o agendă care nu are nici o legătură cu România și dezvoltarea țării.

– În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor pentru partide, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mpri la timp alocațiile copiilor.

– Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri.

– Apar peste noapte inițiative precum OUG lăcomiei sau intenția de a pune mâna pe rezerva de aur arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și de aceea se caută noi soluții extreme pentru a face rost de bani.

– Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul e simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe suplimentare.

– Degeaba strigă PSD sus și tare că de vină sunt alții. Tot timpul de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții. Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani e PSD. Efectele acestei guvernări trebuie limitate și nu voi ezita să contest orice măsură care afectează cetățenii, economia de piață și buna funcționare a statului.

– Vedem cum propaganda PSD repetă obsesiv că e bugetul investițiilor. Dar, în realitate, bugetul PSD prevede o reducere semnificativă a bugetelor pentru investiții din bugetele locale. E cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani. Iar investițiile anunțate sunt cu un miliard mai mici decât 2018.

– Întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore de acum doi ani? De ce din 2016 încoace albirea dosarelor PSD continuă să fie prioritatea zero în loc de construirea de autostrăzi și spitale.

– Am spus și repet: guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here