Acasă Economie Legea care va schimba internetul

Legea care va schimba internetul

DISTRIBUIȚI

 Google critică Directiva Copyright în varianta negociată de Președinția Română a Consiliului UE cu Parlamentul European

Sursa: Hotnews.ro

Google, unul dintre criticii proiectului de directivă europeană a drepturilor de autor, atrage atenția că cea mai recentă formă a textului, pentru care Președinția României la Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord de principiu, amenință publicațiile online mici, care au un trafic bazat mai ales pe motoarele de căutare și pe rețelele sociale.

”După ce am studiat textul final, suntem de acord că directiva nu ar ajuta, ci mai degrabă va împiedica economia creativă și digitală a Europei” – scrie Kent Walker, vicepreședinte senior pentru Afaceri globale al Google, pe blogul companiei. Google consideră că proiectul de Directivă Copyright, în forma sa actuală, cuprinde o serie de părți bune și părți rele, după ce a fost modificat față de varianta inițială plecată din Comisia Europeană:

– ”Ultimul text îmbunătățește versiunea adoptată de Parlamentul European în septembrie 2018. La articolul 13 se prevede că platformele care depun eforturi cu bună credință pentru a ajuta titularii de drepturi de autor să identifice și să-și protejeze lucrările nu ar trebui să răspundă pentru fiecare bucată de conținut media pe care o încarcă un utilizator pe platformă, mai ales atunci când nici deținătorul drepturilor și nici platforma nu cunosc în mod specific cine deține acest conținut.

– În același timp, directiva creează cerințe vagi, netestate, care ar putea duce la blocarea exagerată a conținutului online,  pentru a limita riscul juridic. Servicii precum YouTube, care acceptă încărcări de conținut cu informații privind drepturile de autor neclare, parțiale sau sub dispută, ar putea totuși să fie supuse amenințărilor legale.

– E nevoie ca textul să fie mai clar pentru a reduce incertitudinea juridică cu privire la modul în care trebuie să coopereze deținătorii  drepturilor de autor pentru a identifica conținutul care le aparține  – oferindu-le platformelor online fișiere de referință, precum și notificări asupra drepturilor de autor cu informații cheie (cum ar fi adresele URL), pentru a ușura identificarea și eliminarea conținutului care încalcă drepturile de autor, fără să fie eliminare materialele legitime. – mai multe pe Hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here