Acasă Interne Legea înmatriculării online a vehiculelor merge la promulgare

Legea înmatriculării online a vehiculelor merge la promulgare

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care, după promulgare, va permite înmatricularea online a mașinilor. Noile reglementări, avansate de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență din 2023, creează cadrul legal pentru conceperea, operaționalizarea și gestionarea unei aplicații prin care cetățenii vor putea, de la distanță, să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul fără să se mai deplaseze la sediul serviciilor de înmatriculare.

Aplicația va fi gestionată de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din MAI și va permite cetățenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului și, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică pentru înmatricularea, transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emiterea unui nou certificat de înmatriculare, radierea din circulație, precum și declararea fiscală sau radierea din evidențele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.).

2 COMENTARII

  1. […] Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care, după promulgare, va permite înmatricularea online a mașinilor. Noile reglementări, avansate de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență din 2023, creează cadrul legal pentru conceperea, operaționalizarea și gestionarea unei aplicații prin care cetățenii vor putea, de la distanță, să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here