Acasă Economie Liber la restautant și la păcănele de la 1 septembrie

Liber la restautant și la păcănele de la 1 septembrie

DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus printr-o hotărâre adoptată joi seara ”redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităţilor de cazare, în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, Tot de la 1 septembrie pot fi redeschise și sălile de jocuri de noroc în județele cu sub 1,5 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori.

În schimb, cluburile și discotecile rămân închise.

Comitetul propune și redeschiderea muzeelor, cinematografelor și teatrelor în județele cu sub 1,5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Totuși, vor putea fi ocupate doar jumătate din numărul total de locuri.

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, mai prevede Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Potrivit Hotărârii 43 a CNSU, se propune ”limitarea la nivel naţional a programului de funcţionare a teraselor între orele 06,00 – 24,00” şi, respectiv, ”creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spaţiu închis, respectiv 100 în spaţiu deschis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here