Acasă Info Local LIBERALII, MAJORITARI ÎN CJ ILFOV

LIBERALII, MAJORITARI ÎN CJ ILFOV

DISTRIBUIȚI

Șase dintre cei șapte consilieri județeni aleși pe listele PDL la alegerile din iunie 2012 au trecut la PNL. Este vorba despre Florin Cristian Drăgan, uns între timp șef al liberalilor din Jilava, Ana Maria Dumitru, Vasile Dumitru, Nicolae Păun, Ștefan Rădulescu și Cristian Toma. Ștefan Dorr a rămas în PDL, unde deține funcția de vicepreședinte. De asemenea, liberalii s-au întărit și cu un consilier județean de la PPDD, Cătălin Dumitru. Între timp, PSD l-a înregimentat pe George Piha de la PPDD, dar a rămas, la Consiliul Județean Ilfov, fără vicepreședintele Sebastian Geantă care deocamdată susține că este independent, însă declară că îl votează pentru funcția supremă în stat pe Victor Ponta.

Așadar, liberalii controlează acum CJ Ilfov, având 16 consilieri, funcția de președinte și una de vicepreședinte, în timp ce social-democrații au nouă consilieri, iar PPDD, PDL și UNPR câte unul.

În perioada imediat următoare se așteaptă mișcări masive de trupe în consiliile locale, principalii beneficiari fiind PSD și PNL. Atenție, însă la articolul 9, alineatul (2), litera h1 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Acest articol stipulează că un consilier județean sau local își pierde mandatul în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales. În Ilfov există mulți consilieri (județeni și locali) care au fost dați afară din partid, dar procedura nu a fost dusă până la capăt în consiliile respective. În cazul acestora există varianta să apară surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here