Acasă Politic Liviu Dragnea atacă tot ce înseamnă opoziție: ”Sunt un pro-european convins”

Liviu Dragnea atacă tot ce înseamnă opoziție: ”Sunt un pro-european convins”

DISTRIBUIȚI

Liderul PSD e convins că opoziția e deranjată pentru că în România e tot mai bine

 Liviu Dragnea, președintele PSD, a vorbit sâmbătă, la Reșița, în fața propriilor membri de partid, ca un candidat la funcția supremă în stat, acuzând că tot ceea ce se întâmplă rău în România este cauzat de Klaus Iohannis și partidele din opoziție.

Dragnea a participat la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin, fiind întâmpinat cu huiduieli de un grup de protestatari, în timp ce social-democraţii cărăşeni l-au aplaudat, chinuindu-se să acopere huiduielile. ”Timpul trece, prietene! Eşti aşteptat cu o tavă de cătuşe şi o tavă de rahat. Ia de aici! Amândouă să le iei şi să le duci la partid şi în Guvern. Să le pui pe masă”, au strigat, printre altele, protestatarii.

”PSD Caraş-Severin este, de acum, o organizaţie curată”, a declarat Liviu Dragnea, la intrarea în sala în care are a avut loc conferinţa, referindu-se la plecarea de la conducerea organizaţiei a fostului lider judeţean social-democrat, Ion Mocioalcă. Acesta a plecat la Pro România, la începutul lunii decembrie 2018, amintește G4Media.ro.

Despre președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus:.”Acest om nu mai trebuie să obțină încă un mandat de președinte. Pe ce pune mâna strică și face numai rău. Sunt deranjați că am zis și noi, totuși, băncile să mai sprijine și economia, dobânzile să fie mai mici totuși decât sunt acuma. Asta doare? Deranjează? Să ne trateze și pe noi ca pe ceilalți. Îi doare că am început să vorbim serios despre alimentele otrăvite care intră în România. Nu avem dreptul să știm dacă laptele e sănătos? Nu avem drept la viață? Pentru asta trebuie să fiu demonizat și omorât? Nu trebuie să mă lăsați singur”, a declarat, între altele, liderul PSD.

Din declarațiile lui Dragnea:

Iohannis habar nu are despre economie, nici el, nici slugile lui de la PNL. Ne spun că mai sunt bani de pensii și salarii, dar acestea vor crește în continuare. Deranjează, sigur că deranjează. Dacă sunt tot mai mulți oameni mulțumiți, minciuna nu-și mai găsește locul.

Problema e ce facem noi? Stăm ascunși, nu reacționăm, sau vorbim despre realitate? N-o să puteți spune niciodată ce am făcut pentru că este foarte mult. Explicați ce ați făcut. Explicați ce se întâmplă la consilul județean. Drumurile care sunt realizate, în curs de realizate și aprobate. Dați perspectivă oamenilor. Dacă circulați informația, oamenii o să înțeleagă. Nu mai vorbiți de POR. Sunt bani europeni. Oamenii trebuie  să știe lucrurile astea.

Am avut discuție cu  un om care a susținut că nu i s-a mărit salariul. Și i-am cerut fluturașul și a avut surpriza că i s-a mărit salariul.

Am fost făcut țintă, da. Mi-am asumat asta de la început. S-a dovedit că pentru noi n-a fost niciodată suficient să câștigăm alegerile. pentru că niște șmecheri din această țară, niște securiști, începeau aranjamentele. Ei făceau și guvernele și majoritățile și îi jucau pe toți. De data asta am spus că trebuie să rupem acest blestem de pe România.

Lumea a început să vadă despre ce vorbeam noi, acele înțelegeri dintre securiști și procurori. Îi doare? Îi doare. Pentru acele protocoale secrete se va da socoteală. Ei, care erau Dumnezei. Cum gândeau dosarele, cum aranjau procesele. Și cred că suntem abia la început.

Sunt un pro-european convins. Cred foarte mult în asta. Sunt foarte dedicat unui parteneriat mult mai intens cu Statele Unite decât avem acum. Dar în toate aceste structuri trebuie să fim patrioți români. Asta nu trebuie să uite nimeni. Europarlamentarii noștri, viitori europarlamentari, trebuie să aibă un obiectiv major: România și interesele României.

Vor să trimitem acolo niște găști, niște grupuri de interese care nu vor mișca un deget pentru România sau un grup de europarlamentari care să se bată pentru țara lor. Pentru asta trebuie să dăm toate informațiile cetățenilor români ca să știe.

Domnul Iohannis, vă rog să-l aplaudați. Nu-mi iese, nu? Ce-a făcut acest domn în România? Ce-a făcut Iohannis patru ani? Este o întrebare atât de simplă: ce a făcut acest om cât a fost preşedinte? Eu nu am găsit un singur lucru, o acţiune, un gest care să fi ajutat România sau pe români, absolut nimic. În schimb am văzut că este deasupra legii. E de notorietate, sunt documente cu case mătrăşite. Dă socoteală? Nu! Zeci de dosare care au fost închise de către acelaşi om în jurul căruia face gardă să nu cumva să fie schimbat de acolo

A blocat acest guvern de câte ori a putut. Ce suflet să ai să blochezi bugetul României numai gândindu-te că patru milioane de copii nu primesc alocații mărite de la 1 martie. Cum poți să fii atât de rău?

Nu vrea să facem investițiile. A blocat numirea unor miniștri. Unde s-a mai întâmplat așa ceva, luni de zile? M-au întrebat de ce n-ați declanșat suspendarea? Nu mai vreau scandal. Acest om nu mai trebuie să obțină încă un mandat de președinte. Pe ce pune mâna strică și face numai rău. Nu vorbește de bine România. Nu poți să spui că România nu este pregătită să preia președinția UE. Sondajele pe care le aveam în ianuarie arătau PSD la 30 la sută. Sunt deranjați că am zis și noi, totuși, băncile să mai sprijine și economia, dobânzile să fie mai mici totuși decât sunt acuma. Asta doare? Deranjează? Să ne trateze și pe noi ca pe ceilalți. Îi doare că am început să vorbim serios despre alimentele otrăvite care intră în România. Nu avem dreptul să știm dacă laptele e sănătos? Nu avem drept la viață? Pentru asta trebuie să fiu demonizat și omorât? Nu trebuie să mă lăsați singur.

De ce producătorii români nu au șansa să-și ducă și ei marfa la galantare. De ce trebuie să nu aibă șansa producătorii de mere, de pere, de cirește, de legume, să își vândă marfa la galantare în România și trebuie să cumpărăm numai de afară? Vorbim de dreptul nostru de a trăi la noi în țară. Despre asta e vorba. Sunt multe de spus.

Partidul lui Gabi Oprea a fost conceput în laboratoarele securiștilor. Mi-au presat copiii și îii amenință în continuare. Au spus că singura variantă este din interior.

Declarații în conferința de presă

O să urmeze. Am vrut să transmit un mesaj mai amplu, nu doar către ei. Și către celelalte formațiuni din opoziție. Până acum anoi, în virtutea bunului simț pesedist, am zis că noi trebuie să ne vedem de treaba noastră și că faptele vor vorbi. Însă nivelul de mizerie, de violență, la care s-a ajuns, nivelul de hăituială pe care îl practică toți, ne-a făcut să ne hotărâm să le răspundem pe măsură.

PSD-ul este un partid mare, care are forță politică, pe care o va utiliza pentru a răspunde. Nu neapărat folosind aceeași metode dar ce vom primi vom da înapoi poate chiar dublu. În ce privește sorgintea celor care moșesc aceste mișcări politice vor fi scoși la iveală. Au zburdat până acum spunând tot felul de minciuni, fără argumente. O să muncim ca să ajutăm românii.

Mai există acoperiți în PSD? Da, sunt în toate partidele. A fost cel mai penetrat partid din România. A fost ținta acestor inflitrări. Mai sunt, dar au plecat mulți, au fost scoși afară mulți. Este o șansă unică ca în acești ani România să se apropie de normalitate. Cei care au plecat la Pro- România sunt acoperiți? Nu toți.

Președintele CJ Caraș Severin: Unde e drumul promis?

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş Severin, Silviu Hurduzeu, a afirmat la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, că prin masterplanul de transport s-a promis un drum expres care să traverseze judeţul, însă acesta încă nu a fost început, transmite Agerpres. ”Deşi în masterplanul de transport este prevăzut un drum expres care să traverseze judeţul Caraş-Severin, acesta nu a fost construit încă. A început, din câte ştiu eu, dinspre Piteşti, spre Craiova. Eu sper să ajungă şi pe teritoriul judeţului nostru”, a afirmat Hurduzeu, care este membru al PSD.

La rândul său, secretarul filialei judeţene a PSD Caraş-Severin, deputatul Ioan Chisăliţă, a reluat ideea preşedintelui consiliului judeețean, însă a explicat faptul că, în prezent, drumurile sunt foarte glomerate, având în vedere creşterea economică realizată de guvernarea PSD, care se vede inclusiv la creşterea numărului de maşini de pe drumuri.

Deputatul Luminiţa Jivan este noul preşedintele PSD Caraş-Severin. Foto: Caon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here