Acasă Politic Liviu Dragnea după consultările de la Cotroceni: ”Și noi suntem îndreptați către...

Liviu Dragnea după consultările de la Cotroceni: ”Și noi suntem îndreptați către stabilitate”

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis are miercuri consultări cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru desemnarea noului premier, şeful statului spunând că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic. Coaliţia PSD-ALDE a mers la consultări cu propunerea de desmenare a europarlamentarului Viorica Dăncilă, iar PNL și USR cu propunerea de a fi organizate alegeri anticipate.

După aproape 30 de minute, delegația PSD-ALDE a terminat consultările cu șeful statului. Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat speranța că președintele va accepta propunerea coaliției.”I-am prezentat președintelui în mod oficial și direct propunerea noastră, în persoana doamnei Viorica Dăncilă, i-am prezentat și procedura prin care a fost desemnată în cadrul PSD. I-am prezentat președintelui, explicându-i de ce am făcut-o un tabel cu semnăturile de susținere a parlamentarilor PSD-ALDE. Am făcut asta pentru că în ultimele zile au apărut tot felul de informații că am pierdut majoritatea, că sunt parlamentari care nu o vor susține. Nu există niciun fel de problemă în majoritatea parlamentară”, a spus președintele PSD.

”Președintele a luat act de ce i-am spus noi, ne-a transmis că dorește să nu se prelungească această situație și să avem un guvern cât mai repede. Va lua o decizie, nu știm dacă astăzi sau mâine, și va analiza serios propunerea sau propunerile înainte de a lua o decizie. Noi spreăm să accepte propunerea noastră”, a adăugat Dragnea. El a mai spus că ”este posibilsă aibă o discuție cu doamna Dăncilă.”

”Sunt suficiente argumente pentru ca domnul președinte să o accepte pe doamna Dăncilă. Și noi suntem îndreptați către stabilitate. N-avem niciun motiv real să credem că domnul președinte o va respinge pe doamna Dăncilă. Este o persoană care promovează dialogul, calmul, discuțiile, colaborarea”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că europarlamentul ”știe franceză și engleză”. Foto – Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here