Acasă Educatie Locul I în Europa și locul III în clasamentul pe națiuni pentru...

Locul I în Europa și locul III în clasamentul pe națiuni pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică

DISTRIBUIȚI

După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de tări – locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, care ocupă poziția a doua, anunță Ministerul Educației.

Lotul României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este format din:

  • Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a in clasamentul general
  • Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur
  • Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur
  • Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint
  • Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint

Profesori observatori: Victor Păunescu, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu București, și Golcea Sandu Mirel, Colegiul Național C. D. Loga, Timișoara.

 

2 COMENTARII

  1. […] După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de tări – locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here