Acasă Economie LOCURI DE MUNCĂ SUBVENŢIONATE PENTRU TINERII ABSOLVENŢI DIN ILFOV

LOCURI DE MUNCĂ SUBVENŢIONATE PENTRU TINERII ABSOLVENŢI DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Obiectivul prezentei scheme îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale tinerilor absolvenţi  ai unei instituţii de învăţământ secundar şi terţiar în 2014, aflaţi în tranziţie de la şcoală la viaţa activă, prin învăţarea la locul de muncă şi subvenţionarea locurilor de muncă în vederea creşterii de ocupare in randul tinerilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Ilfov.

Prin absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ secundar se înţeleg absolvenţii cu certificat de absolvire cu sau fără diplomă de bacalaureat/adeverinţă bacalaureat, precum şi absolvenţii cu certificat de absolvire ai şcolilor de arte şi meserii, şcoli profesionale. Prin absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ terţiar se înţeleg absolvenţii de studii superioare cu certificat de licenţă/master/doctorat cu sau fără diplomă de licenţă/master/doctorat.

Ajutorul de minimis se acordă angajaţilor prin intermediul IMM-urilor sub formă de sume nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajaţii noi în limita a 1.575 lei/lună pentru studii medii şi 2.328 lei/lună pentru studii superioare, pe o perioadă de minim 6 luni şi maxim 12 luni. Valoarea maximă a subvenţiei acordate pentru plata salariului net este de 900 lei/lună pentru studii medii şi 1.300 lei/lună pentru studii superioare. Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul: pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă nou create (posturi); pentru întreprinderile mijlocii -7 locuri de muncă nou create (posturi); pentru întreprinderile medii – 15 locuri de muncă nou create (posturi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here