Dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare este o prioritate pentru Primăria comunei Cernica.
În această localutate se desfășoară lucrări de infrastructură. Acestea constau î: amenajarea rețelelor de canalizare, apă menajeră, branșamente, apoi asfaltare.
Străzile prinse in proiectul pentru realizarea de rețele de canalizare și racorduri aferente sunt:Lăcrămioarei, Aleea Brândușelor, Aleea Merilor, Intr. Florilor, Intr. Garoafei, Intr.Ghiocei, Intr. Lacului și Intr.Lalelelor.
După cum se știe, ân următoarele 35 de luni, la Cernica, Glina și Petrăchioaia, în cadrul unui proiect de infrastructură mare realizat cu fonduri europene, vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă (70 de kilometri) și canalizare (51 de kilometri), construite 45 de stații de pompare a apelor uzate și făcute supratraversări.
Recent la Tânganu (Cernica) a fost deschis șantierul pentru lucrările de apă și canalizare, iar stadiul fizic al lucrărilor este de 35%.
Alimentarea cu apă în Cernica se realizează prin două rețele – una pentru Poșta și Bălăceanca, iar cea de-a doua pentru satele Tânganu și Căldăraru. Pentru asigurarea alimentării cu apă a sistemelor de distribuția apei din Căldăraru și Tânganu s-a optat pentru soluția unei aducțiuni din rețeaua Apa Nova București.
Apele uzate colectate în canalizarea propusă pentru aglomerarea Tânganu se vor descărca în colectorul principal aferent sistemului de canalizare Cernica, care deveresează în colectorul Apa Nova și mai apoi în stația de epurare Glina.
În prezent, localitatea Tânganu nu dispune de propriul sistem centralizat de alimentare cu apă, iar la Căldăraru există un sistem de distribuție, nefuncțional, care include sistem de captare și rețea de distribuție. – CRISTINA ANGHELUȚĂ