Acasă Politic Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru

Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru

DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban, după întâlnirea pe care a avut-o astăzi la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, a anunțat luni seară că demisionează din fruntea Guvernului,

Orban: Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta..

Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru.

Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern.

România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români, și decizia de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta, care vor cu adevărat să utilizeze resursele și oportunitățile pentru a crește calitatea vieții

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.

Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite.

Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim toate răspunsurile potrivite.

Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România.

Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte. Am încredere că în negocierile ce vor fi declanșate, vocea rațiunii va triumfa.

Demisia mea vreau să arate limpede că nu mă cramponez de o funcție, nu pun condiții. Interesul României este deasupra interesului PNL și al meu personal.

Sunt convins că negocierile vor duce la un guvern cu capacitatea de a face față provocărilor și de a pregăti relansarea economică.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi.

Le transmit cetățenilor români că orice măsură luată, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu un singur scop: de a apăra sănătatea și viața românilor, de a apăra locurile de muncă.

Sunt convins că în viitoarele negocieri PNL va da premierul și va forma coloana vertebrală a guvernului care să realizeze saltul în dezvoltarea economică de care are nevoie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here