Acasă Politic Ludovic Orban, la oficializarea demisiei din fruntea Camerei Deputaților: ”Dacă se va...

Ludovic Orban, la oficializarea demisiei din fruntea Camerei Deputaților: ”Dacă se va ajunge la refacerea coaliției de guvernare o voi susține”.

DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban și-a anunțat, miercuri, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Demisionez din mai multe motive. Am anunțat această decizie. Pentru a putea gira astfel de funcții, nu poți să girezi astfel de funcții decît dacă beneficiezi de legitimitate. Motivul principal al demisiei mele e legat de faptul că nu mai pot fi părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au nici o legătură cu angajamentele PNL din campania electorală. Am promis românilor pzatru ani de stabilitate, pace politică, în care să construim, să investim, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor, un salt în dezvoltarea României. Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu, în frunte cu Iohannis? Au impus o conducere împotriva voinței reale a membrilor PNL și și-au încălcat toate agajamentele luate în fața cetățenilor. Eu nu pot fi părtaș și complice la decizii care trebuia să mă facă să încalc legea. Nu pot fi părtaș la ce urmează să se întâmple în România. PNL a fost total decredibilizat, coaliția de centru-dreapta a fost făcută praf. Nu pot fi părtaș la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții care să le apere sănătatea și viața”, a spus Orban.

Orban nu a spus clar dacă va înființa alt partid, precizând că va participa ”cu siguranță la toate acele ședințe în care se vor discuta lucruri importante”, în calitate de membru al Biroului Executiv al partidului.

Orban: ”Proiectul meu este despre România, despre o guvernare responsabilă, onestă, care să dea șansa de a rezolva marile probleme cu care se confruntă România. Ăsta a fost, este și va fi proiectul meu. De continuare a tradiției PNL, de promovare a principiilor PNL de-a lungul istoriei. Deciziile pe care le voi lua depind foarte mult de procedurile de învestire a Guvernului. Dacă se va ajunge la refacerea coaliției de guvernare o voi susține”.

Nu în ultimul rnd, Orban nu a scăpat ocazia să atenționeze că dacă la șefia Camerei Deputaților vine un social-democrat ”va fi foarte foarte greu să fie adoptate legi cu agendă reformistă”. – sursa: text și foto: G4Media.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here