Acasă Economie Luna promovării economiei sociale la AJOFM Ilfov

Luna promovării economiei sociale la AJOFM Ilfov

DISTRIBUIȚI

Luna mai a fiecărui an este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acţiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, având ca scop dezvoltarea locală şi cetăţenia activă, cooperarea şi solidaritatea socială, denumită luna promovării economiei sociale. În acest context, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov desfășoară, în cadrul Compartimentului Analiza Pieței Muncii, Programe de Ocupare, Implementare Masuri Active și Economie Socială, atestarea și certificarea întreprinderilor sociale, potrivit prevederilor Legii nr. 219/2015.

Corina Florentina Preda, purtător de cuvânt al AJOFM Ilfov: Economia socială reprezintă ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivități și/sau interesele personale nepatrimoniale prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil, producerea și furnizarea de bunuri, execuția de lucrări și prestarea de servicii. De asemenea, economia socială contribuie la dezvoltarea comunităților locale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil, prevăzut de lege, în activități cu caracter social și/sau activități economice, facilitând accesul acestora la resursele și serviciile comunității.

Având în vedere semnificația acestei luni, AJOFM Ilfov a stabilit o serie de acțiuni de mediatizare a economiei sociale, adresate reprezentanților unităților administrativ teritoriale, furnizorilor de servicii specializate de ocupare, reprezentanților mediului de afaceri, reprezentanților grupurilor vulnerabile și mass-media locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here