Acasă Politic LUPTE GRELE INTRE DRAGNEA SI GRINDEANU

LUPTE GRELE INTRE DRAGNEA SI GRINDEANU

DISTRIBUIȚI

De ce vrea Dragnea schimbarea „celui mai performant Guvern?”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu mai mulți membri din Executiv. Totul s-a întâmplat luni seara, la sediul partidului din Băneasa, Dragnea ameninţându-l pe actualul prim-ministru că îi retrage sprijinul politic, fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare, au declarat surse oficiale pentru News.ro.

Dragnea i-a reproşat lui Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic.

Dragnea declara duminică seara că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Există și voci, destule, care nu înțeleg de ce social-democrații mai apar pe posturile de televiziune și susțin că acest govern ”este cel mai performant de după 1990”.

Surse social-democrate susțin că premierul Sorin Grindeanu a refuzat să își dea demisia și asta va conduce către mai multe scenarii. În Comitetul Executiv Național i se va retrage sprijinul politic și pentru a forța demisia premierului vor fi solicitate și alte demisii ale unor oameni din interiorul Cabinetului Grindeanu sau va fi pregătită o moțiune de cenzură împotriva propriului govern, aspect nemaîntâlnit până acum în România.

Surse din cadrul PSD vorbesc și despre negocierile secrete care au loc între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea privind schimbarea premierului Sorin Grindeanu. Iohannis ar urma să accepte o nouă nominalizare pentru postul de prim-ministru din partea PSD la schimb cu numirea unui director la Serviciul de Informații Externe. – Foto: Aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here