Acasă Interne MAI caută șefi/2015

MAI caută șefi/2015

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 mai a.c., Memorandumul propus de Ministerul Afacerilor Interne privind scoaterea la concurs a 2.015 funcții de conducere existente la nivelul instituțiilor aflate în Aparatul Central și al instituțiilor aflate în subordinea și coordonarea MAI.

Memorandumul aprobat de Guvern face parte din pachetul de eficientizare a actului managerial în Ministerul Afacerilor Interne.

Posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condițiile legii, în funcție de specificul fiecărei funcții în parte. De asemenea, prin ocuparea funcțiilor scoase la concurs se asigură stabilitate și predictibilitate în cariera angajaților MAI.

Prin OUG nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, art. 14, a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice.

La nivelul unităților Ministerului Afacerilor Interne sunt prevăzute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind vacante aproximativ 3.700 de posturi. Restul funcțiilor vacante, neprevăzute în acest Memorandum, urmează să parcurgă procedurile legale de deblocare la o dată ulterioară.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here