Acasă Info Local MAI, gata de alegeri 

MAI, gata de alegeri 

DISTRIBUIȚI

Bugetul alocat alegerilor locale este de 350.663.000 de lei, urmand sa fie organizate 18.616 sectii de votare, in timp ce 50.000 de politisti, jandarmi si pompieri vor fi angrenati in masurile de ordine si liniste publica aferente procesului electoral, a anuntat ministrul Petre Toba la sedinta Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activitatilor de organizare a alegerilor locale.vot

Bugetul alocat alegerilor locale din anul 2016 este de 350.663.000 de lei. Alocarea sumelor de la bugetul de stat se realizeaza prin bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Secretariatului General al Guvernului, Autoritatii Electorale Permanente si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

MAI a efectuat in baza solicitarii facuta de institutiile prefectului, viramentele bugetare. MAI asigura de asemenea confectionarea stampilelor (93.000) cu mențiunea ”Votat” și imprimarea timbrelor autocolante care se vor aplica pe cartile de identitate ale alegatorilor. Pentru alegerile locale din acest an vor fi organizate 18.616 sectii de votare. Fiind alegeri locale, se va vota doar in localitatea de domiciliu sau de resedinta.

MAI are pregătiți pentru desfășurarea în bune condiții a alegerilor 50.000 de politisti, jandarmi, pompieri, care vor fi angrenati in masurile de ordine si liniste publica aferente procesului electoral. Din cei 50.000, aproximativ 30.000 vor fi destinati doar pentru paza sediilor birourilor electorale de circumscriptie si a celor 18.616 sectii de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here