Acasă Info Local Mai puține infracțiuni în Ilfov

Mai puține infracțiuni în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Obiectivul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov în semestrul I 2017 l-a reprezentat creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa rutieră.

Poliţiştii au desfăşurat diverse acțiuni cu scop preveniv și au fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru reducerea riscului de victimizare, toate aceste activităţi având ca rezultat creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor judeţului, fiind înregistrată, astfel, în semestrul I 2017, o scădere a infracţionalităţii sesizate, cu 4,4% faţă de semestrul I 2016.

Eficienţa activităţilor poliţiştilor ilfoveni s-a dovedit prin reducerea cu 4,2% a infracţionalităţii contra patrimoniului şi cu 1,4 % a celei contra persoanei, fiind astfel sesizate cu 6,7% mai puţine infracţiuni de furt.

În primele 6 luni din 2017, la nivelul I.P.J. Ilfov au fost dispuse măsuri prevenitve pentru 186 de persoane, iar măsura arestării preventive a fost luată pentru 65 dintre acestea.

Poliţiştii au avut în atenţie şi asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice. Infracţiunile sesizate, de natură economico-financiară prezintă o diminuare cu 14.5% faţă de perioada similară a anului trecut, infracţiunile de evaziune fiscală scăzând cu 11,9%.

Activităţile desfăşurate în sprijinul comunităţii s-au concretizat în intervenţia la peste 13,908 evenimente sesizate prin Sistemul 112 care scad cu 17,6% faţă de semestrul I 2016 și în participarea la peste 150 de acţiuni cu efective mărite şi razii.

În ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic, în semestrul I 2017, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere, cu 22 mai puține decât în primele 6 luni ale anului 2016.

Astfel, acţiunile poliţiştilor rutieri pentru semestrul II 2017 vor continua să vizeze salvarea de vieţi omeneşti prin combaterea principalelor cauze de producere a evenimentelor rutiere şi a nerespectării legislaţiei în domeniu.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și prevenire a criminalității au acționat prioritar pe două segmente, respective delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, efectuând în acest sens 32 de întâlniri cu grupurile-ţintă, din cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului și prevenirea infracţiunilor de furt din locuință, de și din autoturisme, fiind efectuate 22 de activități de prevenire.

În perioada de referință, la nivelul I.P.J. Ilfov au fost înregistrate scăderi pe toate segmentele amintite anterior, față de perioada similiară a anului 2016, precum infracţiunile de furt din locuinţă au scăzut cu 12,9%, numărul infracţiunilor de furt de componente din exteriorul auto a scazut cu 56,3%, iar numărul infracţiunilor de furt de auto a scăzut cu 8,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here