Acasă Info Local MAI ZICE CĂ NU PREA A AVUT DE LUCRU DE ALEGERI

MAI ZICE CĂ NU PREA A AVUT DE LUCRU DE ALEGERI

DISTRIBUIȚI

Monica_DajbogPurtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a susținut luni, 26 mai a.c., la sediul instituției, o declarație de presă privind desfășurarea scrutinului electoral din punct de vedere al măsurilor de ordine publică.

Aceasta a mulțumit presei pentru modul în care reflectat în spațiul public misiunile în care au fost angrenați în ziua alegerilor, dar și în perioada  de campanie electorală.

Referindu-ne la modul în care s-a desfășurat procesul de votare din ziua de 25 mai – din punct de vedere al măsurilor dispuse, Monica Dajbog a afirmat că nu au existat incidente majore care să afecteze ordinea publică. La nivel național au fost sesizate 300 de situații privind posibile încălcări ale legii (din care peste 40% dintre acestea nu s-au confirmat), majoritatea în București și județul Dâmbovița. În 82 de situații au fost reclamate fapte cu caracter penal, anchetate acum de procurori. În ziua votului, nu au fost persoane reținute sau arestate pentru fapte legate de procesul electoral. Cea mai frecventă situație reclamată a vizat continuarea propagandei electorale.

”Contextul general al votului din ziua de 25 mai a fost unul marcat de normalitate și legalitate. Așa cum s-a angajat, Ministerul Afacerilor Interne a tratat cu maximă seriozitate și fermitate orice încălcare a legii. Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, din ordinul viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, la nivel național au fost angrenați peste 26.000 de polițiști, 9.000 de jandarmi, 3.500 de polițiști de frontieră, 6.500 pompieri și cadre de la alte structuri, în total peste 50.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. O preocupare permanentă a fost identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor la adresa ordinii publice, care ar fi putut perturba procesul electoral. Peste 30.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au avut ca principală misiune paza secțiilor de votare, misiune care a continuat și pe parcursul nopții până când buletinele de vot, procesele verbale și celelalte materiale destinate votării au ajuns la birourile electorale județene. Efectivele angrenate în misiunile circumscrise procesului electoral și-au făcut datoria cu imparțialitate și cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a declarat Monica Dajbog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here