Acasă Politic Maia Sandu, victorie categorică împotriva lui Igor Dodon

Maia Sandu, victorie categorică împotriva lui Igor Dodon

DISTRIBUIȚI

Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat la un scor categoric alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale, comunicate de Comisia Electorală Centrală. Ea devine astfel prima femeie președinte a Republicii Moldova și va avea de înfruntat un parlament cu o majoritate ostilă, ceea ce îi face pe mulți comentatori să creadă că e posibil să fie declanșate în următoarea perioadă alegeri parlamentare anticipate.

La ora transmiterii acestei informații, trei secții de vot din diaspora mai trebuie să transmită situația, pentru a fi procesate toate datele. Maia Sandu are deja peste 15 la sută în fața lui Igor Dodon.

Candidata PAS a primit 57,63 la sută din voturi, iar Igor Dodon  42,37 la sută.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova au fost aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,69%, respectiv 1.644.510 alegători s-au prezentat la urne în total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here