Acasă Info Local Mănuși de protecție și dezinfectanți pentru medicii de familie din Ilfov 

Mănuși de protecție și dezinfectanți pentru medicii de familie din Ilfov 

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a trimis, la 11 mai, medicilor de familie din județ 163.000 de mănuși de protecție și 163 de litri de dezinfectant.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Dacă ne asigurăm că medicii sunt protejați, în felul acesta și noi suntem protejați. Strategia noastră a fost să avem grijă, în primul rând, de cei care lucrează în linia întâi – medicii, de cei de la ISU, de cei de la Poliție, motiv pentru care am avut contracte de asociere cu toate aceste structuri. Alături de medicii de familie și de medicii din spitalele ilfovene, am avut grijă și de asigurarea protecției pentru toți cei de la DGASPC- angajați și pacienți – persoane cu handicap sau bătrâni pe care îi au în grijă”.

Aurel Vițelariu, medic de familie: ”Am încercat să ne descurcăm singuri, pentru că la început nu am avut niciun suport. Singura entitate care s-a implicat în ajutorarea medicilor de familie a fost Consiliul Județean. Împrosăparea stocului de mănuși este pentru noi un lucru extraordinar”.

Luna trecută Consiliul Județean a trimis celor 163 de medici de familie din Ilfov combinezoane, viziere, dezinfectanți și măști de protecție.

Ruxandra Smedoiu, medic de familie: ”Aveam o cutie cu măști care erau mucegăite și a fost o salvare când am văzut măștile, a fost o mare bucurie pentru noi”.

Medicii de familie spun că măsurile de protecție împotriva COVID-19 sunt necesare și după relaxarea restricțiilor: ”Continuăm să menținem măsurile de protecție, atât pentru noi, cât și pentru pacienți. Datorită acestor măsuri pe care le-am luat, ne simțim în siguranță. Masca eu cred ca va fi benefică și afară. Mănușile… cred că mai degrabă ar fi bine să ne spălăm pe mâini mai des. Copiii, când sunt aglomerați într-un loc de joacă, este dificil să îi ții departe unii de alții. În primul rând, distanța socială este extrem de importantă” este de părere Aurel Vițelariu.

Medicii de familie din Ilfov au transmis și un mesaj, înainte de relaxarea măsurilor de restricție și ridicarea stării de urgență: ”Relaxare cu răbdare. Pericolul nu a trecut!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here