Acasă Politic Marcel Ciolacu vrea o guvernare dezvoltată prin ”patriotism economic”

Marcel Ciolacu vrea o guvernare dezvoltată prin ”patriotism economic”

DISTRIBUIȚI

În așteptarea rocadei guvernamentale, liderul PSD, Marcel Ciolacu a prezentat un set de proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei care au fost aprobate de Guvern. Săptămâna aceasta este una de foc pentru cabinetul Ciucă. Acesta trebuie să pună capăt grevei profesorilor, întrucât, conform unor surse guvernamentale, acesta intenționează să-și depună mandatul vineri, 9 iunie. 

”Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România! 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807)”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, este vorba despre ”un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”.

”Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc”, a mai afirmat liderul PSD.

Ciolacu susţine că aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării:

  1. Creştere economică prin producţie şi investiţii în România;
  2. Stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare;
  3. Crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

”Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a mai afirmat preşedintele social-democraţilor.

Premierul Nicolae Ciucă va demisiona vineri

Începe o săptămână importantă pentru viitorul guvernului. Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își depună mandatul vineri, iar zilele următoare ar urma să fie reluate și negocierile pentru noul cabinet condus de Marcel Ciolacu.

Până atunci, în zilele următoare premierul va avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

  1. […] În așteptarea rocadei guvernamentale, liderul PSD, Marcel Ciolacu a prezentat un set de proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei care au fost aprobate de Guvern. Săptămâna aceasta este una de foc pentru cabinetul Ciucă. Acesta trebuie să pună capăt grevei profesorilor, întrucât, conform unor surse guvernamentale, acesta intenționează să-și depună mandatul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here