Acasă Anchete Mare control mare la ANSVSA Ilfov

Mare control mare la ANSVSA Ilfov

DISTRIBUIȚI

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat o acțiune de documentare la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava şi Timiş (”ANSVSA”), care a vizat perioada  ianuarie 2018 – 1 ianuarie 2020. Au fost verificate modalitățile de atribuire, încheiere și derulare a contractelor de achiziție a incineratoarelor mobile de către DSVSA Alba, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Satu Mare, Suceava și Timiș, precum și de asigurare a capacității operaționale a echipamentelor astfel achiziționate și alte aspecte considerate relevante de echipa de documentare.

Potrivit concluziilor acțiunii de documentare, ANSVSA, prin DSVSA județene, nu a respectat prevederile Programului național de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane (”Programul național”), ca urmare a faptului că au fost achiziționate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Nota de informare a fost transmisă către Cabinetul Prim-ministrului, spre informare, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, spre analiză și valorificare și Curtea de Conturi a României, spre informare.

Sinteza acțiunii de control poate fi consultată la următorul link: http://control.gov.ro/web/sinteza-actiunii-de-documentare-efectuata-la-autoritatea-nationala-sanitara-veterinara-si-pentru-siguranta-alimentelor-si-directiile-sanitar-veterinare-si-pentru-siguranta-alimentelor-alba-constanta/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here