Acasă Editorial Marea trăncăneală

Marea trăncăneală

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Nici nu avem un guvern nou, oficial, că toată floarea politică (atotștiutoare) a început să spună peste tot, la televiziune, radio, în presa scrisă, dar mai ales în online, că programul economic va fi un eșec. Că se va lamenta de noua moștenire, că nu va mai acorda beneficii bugetarilor, că va tăia salarii… Ce să mai, Ludovic Orban este deja inamicul numărul unu al românilor, bineînțeles alături de Klaus Iohannis, că doar nu putea fi lăsat tocmai acesta deoparte acum când țintește, cu cele mai mari șanse, un al doilea mandat în fruntea țării.

Toți fruntașii politici, de pe stânga mai ales, se avântă în declarații belicoase, în profeții bazate, de fapt, pe nimic. Ei merg, de fapt, pe ideea că lasă în urmă o țară cum nu s-a mai pomenit vreodată, cu o creștere economică puternică și un PIB de neegalat. Nu spun însă de puterea reală de cumpărare, de inflație, de faptul că țara se tot împrumută să plătească salarii și pensii. Normal, se declară doar ce e convenabil, pentru că în opoziție mereu crești! Așa s-a întâmplat și cu Guvernul Cioloș, când toate neîmplinirile acestuia au fost decontate de liberali, deși în Parlament stânga vota cu două mâini tot ce i se cerea.

Corect ar fi să spunem acum că Orban merită respect pentru că își asumă mandatul! Nu are prea multe merite electorale de-a lungul vremii și nici nu a făcut mare lucru la Capitală, cât a fost viceprimar, și nici cine știe ce performanțe la Transporturi. Cei care se grăbesc, însă, să îi cânte prohodul ar fi bine să vină cu idei constructive pentru că 2020 vine cu foarte mari provocări din punct de vedere bugetar. Așa că, stimați tovarăși, mai puțină vorbăraie, și mai multe fapte!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here