Acasă Editorial MARELE ADEVĂR

MARELE ADEVĂR

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

În sfârșit, la mai bine de patru luni de la scrutinul parlamentar, Raluca Turcan, șeful interimar al liberalilor, a pus degetul pe rană și le-a spus colegilor, în contextul alegerilor care au loc în interiorul formațiunii, că ”Partidul Naţional Liberal a fost praf” din cauza lipsei dialogului. Mai mult, Turcan a precizat că scorul slab a fost şi rezultatul ”blaturilor” dintre PNL şi PSD, mulți dintre liberalii ”pur sânge” punând partidul ”pe tavă” social-democraților.

Dincolo de ce a fost, se pune întrebarea: Ce e de făcut? Pentru că PNL nu face acum niciun fel de opoziție și riscă să ajungă cel mai mic partid din țară. PSD defilează și, pe fodul unei prese favorabile, face cum vrea, declară ce vrea, recuperează în sondaje după OUG 13.

După ce și-a îndepărtat mulți dintre oamenii valoroși, unii pentru că au dosare la DNA în urma unor denunțuri făcute după zece ani, alții pentru că așa a fost ordinul primit ”de sus”, PNL se vede în situația de a o lua de la capăt. Bun, dar cu cine? Cu un Bușoi care ”strică poza de grup” și care are în spate niște amintiri neplăcute legate de Mehedinți? Cu Predoiu care, indiferent de profesionalismul său, din punct de vedere politic a fost un eșec total? De ce cu puțin timp înainte de alegeri liberalii l-au sacrificat pe Vasile Blaga, marele organizator și câștigător al multor bătălii electorale? De ce l-au mătrășit pe Ludovic Orban, acum achitat în primă intanță, care era pe cai mari în bătălia pentru București? Cred că electoratul de dreapta trebuie să afle.

A venit vremea ca liberalii să lase vrajba internă la o parte și să tragă toți în aceeași direcție dacă vor să nu piardă europarlamentarele și prezidențialele și să aibă soarta țărăniștilor!

Să fi uitat liberalii că pentru 2019 trebuie să recâștige încrederea lui Klau Iohannis, un om ales cu 6,2 milioane de voturi? Sau au vreun as în mânecă pe care îl vor scoate la timpul potrivit? – foto: Vidu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here