Acasă Educatie Marian Petrache cere Ministerului Educației să finanțeze proiectele ilfovene de infrastructură educațională...

Marian Petrache cere Ministerului Educației să finanțeze proiectele ilfovene de infrastructură educațională pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, cere, printr-o scrisoare trimisă Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației Naționale, ca guvernul să finanțeze din bugetul de stat proiectele ilfovene de investiții în infrastructura educațională – clădiri și dotări –  care au fost evaluate deja în cadrul Programului Operațional Regional, dar pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene.

Primăriile din Ilfov și București au depus, în cadrul Programului Operațional Regional, pe axele dedicate infrastructurii educaționale, proiecte în valoare de 109 712 835 de euro, în condițiile în care alocarea pentru regiunea București-Ilfov a fost de 37.566.488 de euro. Altfel spus, proiectele depuse ating aproape 300% din valoarea alocărilor disponibile.

În perioada de pregătire, proiectele de investiții au primit aviz de oportunitate de la Ministerul Educației Naționale, ceea ce înseamnă că instituția a considerat necesare investițiile respective. Proiectele au trecut și de evaluarea tehnico-financiară făcută de Agenția de Dezvoltare Regională, care le-a considerat fezabile.

”Solicit, de asemenea, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice urgentarea semnării contractelor de finanțare, pentru proiectele ce se încadrează în limita a 200%, din alocarea pentru regiunea București Ilfov, conform prevederilor legale în vigoare. Educația este o prioritate pentru Consiliul Județean Ilfov. Nu putem vorbi de dezvoltare, fără educație. Educație nu se poate face însă fără investiții solide, care să asigure performanța. Consiliul Județean a construit grădinițe, îndeosebi unități cu program prelungit, a modernizat și dotat școli, a demarat investiții în afterschool și în prezent este promotorul învățământului dual, care va fi implementat în Ilfov începând cu anul școlar 2019 – 2020”, subliniază Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here