Astăzi, chiar dacă nu este reliefat așa de puternic încât să se vadă cu ochiul liber, PNL are două proiecte. Unul politic intern și unul politic extern. Proiectul politic intern se referă la organizarea în teritoriu și la pregătirea pentru alegerile locale, iar proiectul extern înseamnă viitorul an de guvernare și pregătirea pentru actul de guvernare care va fi după 2016, zic eu, cel mai târziu, a declarat Marian Petrache, secretar general al PNL, în cadrul unui interviu acordat pentru psnews.ro.
La ședința Biroului Permanent Național din 12 octombrie s-a discutat despre proiectul intern și pot să vă spun, în premieră, că săptămâna asta vom stabili pentru următoarele 19 filiale sondaje la nivelul municipiilor reședință de județ.
Petrache a mai spus că nu este corect și nici benefic să ascundă sub preș neînțelegerile de la nivelul unor filiale județene, având în vedere că PNL și PDL foarte mult timp au fost competitori în plan politic.
Referitor la problemele penale ale unor politicieni, Marian Petrache a precizat: ”Vedeți, electoratul liberal diferă total de electoratul social-democrat. Electoratul liberal trebuie să fie sedus. Dacă ar fi fost după statutul nostru, domnul Dragnea nu candida la președinția partidului. Pentru că la noi în statut, cel care are o condamnare în primă instanță e suspendat din calitatea de membru. În același timp, n-aș vrea să fim mai catolici decât Papa. Un membru de partid care este condamnat pentru orice faptă săvârșită cu intenție, nu numai pentru faptele de corupție, își pierde automat calitatea de membru. Poate reveni în partid cu acordul organizației locale după ce trece perioada de probă. Știți, după orice condamnare, instanța îți spune că mai ești într-o perioadă de probă de câțiva ani de zile”, a spus Petrache referitor la cazul de Vâlcea unde Mircia Gutău are un an de când a terminat perioada de probă. Dacă la UNPR se vorbește de prezumția de nevinovăție și abia când e o condamnare definitivă discutăm de neapartenența la partid, la PNL e îndeajuns să fi trimis în judecată și să-ți pierzi funcțiile politice, tocmai pentru că avem un electorat mai sofisticat care vrea să fie sedus și prin programele de guvernare, deci prin atitudinea ta politică.
Despre o eventuală alianță cu UNPR, Petrache a precizat: ”Nu cred că un partid politic, astăzi, în România, își poate permite să spună că nu negociază cu nimeni. Nu cred că e un partid politic, astăzi în România, care poate să spună cu siguranță că face 50% singur ca să poată să formeze singur guvernul. Deci, categoric și PNL va negocia cu alte formațiuni politice pentru formarea unei majorități, însă pe principiile guvernării sale liberale”. Și, a adăugat Petrache, viitorii miniștrii ai Cabinetului Predoiu trebuie să îndeplinească două condiții: O condiție ține de integritate și o a doua ține de pregătirea lui profesională”.
Nu în ultimul rând, Petrache a ținut să precizeze că, având în vedere că a fost prefect de Ilfov, este președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost secretar de Stat la Ministerul de Interne pe comunități locale, pe dezvoltare locală și pe administrație, este pregătit pentru a deveni ministru. ”Asta e părerea mea, trebuie să mai creadă și alții”.
Daca domnul Petrache ne spune ca nu accepta „penali” la dlui in partid, atunci sa ne explice de ce dl. deputat Thuma Hubert nu si-a dat demisia, acesta avand condamnare definitiva 6 luni cu suspendare intr-un dosar de coruptie!!!!